Punt i final a la 3a edició dels seminaris de música ACGC, després de finalitzar dissabte passat les 8 sessions. La principal novetat ha estat la incorporació de tallers per a més instruments. Així els seminaris han estat per a gralla, timbal, flabiol i dolçaina. Degut a les circumstàncies actuals, els seminaris s´han realitzat telemàticament, això ha permès incrementar la participació de colles d’arreu, membres d’un total de 55 colles geganteres s´han inscrit.
En aquesta edició, el programa pedagògic dels seminaris s’ha dissenyat amb la col·laboració de l’Aula de Sons. L’equip de professors que han intervingut són l’Ivó Jordà, Alba Logan, Manu Sabaté i Heura Gaya a gralla, Pau Benítez a flabiol, Pau Puig a dolçaina, Titus Prat i Marc Vall a timbal, amb la coordinació de la Sònia Arias.
En els seminaris de gralla s’ha treballat des del manteniment de la gralla i la tipologia d’inxes, a conceptes com la respiració baixa, retracció, embocadura, articulacions, tipologia d’afinacions i la cerca de recursos per a millorar la sonoritat de l’instrument i de les obres, identificant a partir d’una peça ben coneguda, les frases melòdiques, el punt àlgid, afegir ornaments… També s’ha repassat l’evolució històrica de la sonoritat de la gralla i de les formacions musicals.
A les sessions de timbal es va practicar per imitació possibles patrons rítmics i en la segona sessió es va introduir la lectura rítmica, la divisió dels temps dels compassos i com traslladar-ho a les baquetes.
La sessió de dolçaina es va centrar amb el treball de la posició de l’embocadura i del cos, com també el control de la respiració i la pressió de l’aire. Finalment, al seminari de flabiol es va introduir diferents aspectes que cal tenir en compte quan els gegants ballen al so del flabiol, com el repertori, formació, arranjaments i la relació amb factors externs.
Cada sessió tenia una temàtica i els participants podien escollir individualment les sessions, en conjunt hi han participat 200 inscrits.
Text i fotos: Laura Sala
Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies. Per a més informació sobre les cookies click aquí.
ACEPTAR