La Colla de Lliçà de Vall habitualment organitza la seva trobada pel mes de juliol, però aquest any, aprofitant que celebraven el 25è aniversari de la colla i dels seus gegants, Joan i Violant, l’han fet en la setmana de Sant Jordi, tot coincidint amb les Festes de Primavera del municipi, del 25 al 27 d’abril.
El divendres 25, a la tarda van començar amb diverses activitats geganteres per a tots els públics, especialment adreçades a la mainada.
El dissabte 26 al matí, es va organitzar una xocolatada per a tothom i es va presentar un capgròs, en Vinyalet, en forma de cargol, fet pels nens i nenes del CEIP Els Vinyals, que el van entregar a la colla local. També l’Institut Les Llisses va presentar quatre capgrossos en forma de lliça, el peix que fa molts anys baixava pel riu Tenes, i que també és símbol de l’escut de la població.
Igualment, també van presentar un conte i un audiovisual, i es fer una votació per veure quin dels quatre capgrossos es quedava la colla. Més endavant es va inaugurar l’exposició dels records i les vestimentes que han dut els gegants durant aquests 25 anys, així com els audiovisuals que s’havien presentat durant tot el dia.
A la tarda va arribar la trobada de gegants de la celebració. La plantada davant l’església de sant Cristòfor va reunir una desena de colles geganteres, així com en Treball i na Cultura, gegants de l’Agrupació, que no es van voler perdre la festa. Una mostra de balls va obrir els actes, seguida d’una cercavila de totes les colles participants fins a la plaça de la Vila, on es va dur a terme una altra mostra de balls.
Per acabar, totes les colles van anar al pavelló esportiu a fer el sopar geganter, amb pastis i cava inclosos, i l’entrega de records.
Text: Jordi Vilà, vocal del Vallès
Fotos: Jordi Vilà i M. Magdalena Zambrano
Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies. Per a més informació sobre les cookies click aquí.
ACEPTAR