El passat 14 d’abril, el cos de monitors de balls de gegants l’ACGC ens vam desplaçar a la capital de l’Anoia, Igualada, per portar a terme un curset de perfeccionament amb la colla Dessota.
L’associació cultural Dessota són els encarregats de portar la imatgeria de la ciutat: Gegants de la ciutat, gegants del Poble Sec, Gegants de Sant Ignasi, els capgrossos de la ciutat i l’àliga de la ciutat.
Amb tots ells vam poder conèixer una mica la història de la imatgeria i així poder treballar en tots aquells aspectes que poden ser del interès dels geganters: Com aixecar un gegant, quina és la manera més aconsellable per portar-lo, diferents solucions als possibles inconvenients amb els cavallets del gegants, l’equilibri de cada gegants, etc.
Seguidament vam entrar al que ve a ser el curs de perfeccionament en si: diferents tipus de música i ritmes i els passos de ball així com els mateixos desplaçaments.
És molt important que cada figura, segons la seva representativitat, tingui un aire o un altre a l’hora de ballar i és per això, que vam treballar tots els ritmes més solemnes pel tipus de figueres que tenen l’Associació Dessota: valsos, havaneres i marxes.
Per acabar el curs i veient la bona resposta per part de tots els balladors, la colla d’Igualada ens va obsequiar al cos de monitors de balls de gegants amb la interpretació del seu ball propi.
Un bon final pel que va ser una jornada productiva de treball.
Finalment, recordem a totes les colles que ho desitgin, que tenen al seu abast els cursos de balls de gegants que oferim el Cos de Monitors: iniciació, perfeccionament i coreografia.
Amb ells compartirem les experiències que tenim com a geganters i de ben segur, un bon motiu per passar una agradable jornada amb els gegants.
TEXT: Robert Carles
FOTOGRAFIES: Joaquin López
Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies. Per a més informació sobre les cookies click aquí.
ACEPTAR